Antal bostäder: 54 Rum & Kök: 2 och 3  Lägenhetstyper | Bilder

Sjönära hyresrätter i Växjös nya stadsdel

Med nya gång- och cykelvägar förflyttar du dig enkelt till de närliggande handelsområdena Grand Samarkand och I11, Arenastaden och Växjö city. Med det grönskande landskapet utanför dörren växer Bredvik fram endast 4 km från Växjö city och bara ett stenkast bort ligger det sagolika naturreservatet Bokhultet med sin täta bokskog och sitt rika fågelliv. På området finner ni Växjös största grundskola, den nybyggda Per Lagerkvist skolan med nära anslutning till både sporthall och konstgräsplan.

Värendshems kvarter Sjöspegeln erbjuder ett sjönära boende med funktionella, praktiska och energieffektiva flerbostadshus av hög kvalitet. Husen ligger precis i anslutning till Norra Bergundasjön och dess cykel- och promenadstråk. Tre huskroppar med laserade träfasader och tak med bandtäckt plåt utformas med hänsyn till naturlandskapet och platsens karaktär. Med trämaterial i fasad minskar det ekologiska avtrycket samtidigt som det ger skönhet till projektet. Husen består av 54 lägenheter i mindre och större tvåor samt treor. Alla lägenheter är mycket välplanerade och har balkonger och uteplatser med vackert sjönära läge mot öster. Med stora fönster från golv till tak mot väster kommer eftermiddags- och kvällssolen långt in i rummen.

Hög standard och gedigna materialval.

Uppvärmning av bostäderna sker med anslutning till Växjö kommuns fjärrvärmesystem. Driftelen produceras i så stor utsträckning som möjligt i husens egna solcellsanläggningar. Varje lägenhetsinnehavare kan själv enkelt följa och påverka sin användning av el, fjärrvärme samt varm- och kallvatten. Detta bidrar till att de boende själva kan se sin klimatpåverkan.

Bostäderna är även utrustade med energisnåla vitvaror såsom kyl- och frys, spis, tvättmaskin och torktumlare, samt LED-belysning. Allt för att ytterligare minimera energiförbrukningen.

Nära till lugn och vacker natur

I kvarteret Sjöspegeln finns den nära kopplingen till naturen och utemiljön. Vistelse utomhus skapar naturliga kontaktytor för de boende och bidrar till en social gemenskap och samhörighet. De gröna ytorna innefattas av odlingar, fruktträd och gemensamma gräsmattor kantade av häckar och gångar som förstärker trädgårdskänslan.

Varje lägenhetsinnehavare i Sjöspegeln får kostnadsfritt tillgång till en verktygspool samt tillgång till en elcykelpool. Detta bidrar till minskad klimatpåverkan och stimulerar ett miljövänligt och hälsosamt transportsätt. Laddstolpar för el- och hybridbilar finns också att tillgå.

Lägenhetstyper

resize

Lägenhetstyp 1, 3RoK 78 m2

En mycket välplanerad och ljus trea med sammanhängande vardagsrum, kök och balkong som bjuder in naturen i den öppna planlösningen. Den stora balkongen ligger placerad mot norra Bergundasjön i naturskönt österläge. Sovrummen har gott om förvaring, ligger i västerläge och i nära och bekväm anslutning till badrummet. Hela lägenheten är lättmöblerad och genomtänkt.

resize

Lägenhetstyp 2, 2RoK 54 m2

En ljus, yteffektiv och trevlig tvåa med öppen planlösning och utsikt mot norra Bergundasjön från båda rummen. Goda förvaringsmöjligheter i sovrummet, fin utsikt och stora ljusinsläpp via balkongen.   Utgång till den insynsskyddade balkongen från vardagsrummet. En optimal lägenhet med direkt närhet till naturen.

resize

Lägenhetstyp 3, 2RoK 66 m2

En unik vindsvåning med två rum på översta planet med fantastisk utsikt över norra Bergundasjön både från sov- och vardagsrummet. Det finns stora förvaringsmöjligheter i det generösa sovrummet som ligger i norrläge.   Öppen planlösning och en helt insynsskyddad balkong med panoramautsikt över sjön. Detta är en generös och stor tvåa som använder alla ytor effektivt.

resize

Lägenhetstyp 4, 2RoK 46 m2

En trivsam tvåa med mycket ljusinsläpp och entré direkt till det fria. Vardagsrum och kök ansluter till en generös uteplats i österläge med utsikt över Norra Bergundasjön. Sovrummet är placerat i västerläge och har goda förvaringsmöjligheter. En välplanerad tvåa med stor potential.

Bilder

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er med mer information.