Slide Image

Om oss

Värendshem – boende med omtanke

Samarbete som skapar möjligheter

Värendshem är ett samarbete mellan Gransholms Bruks Fastigheter AB, Quantify AB och Dynacon Fastigheter AB, med gedigen erfarenhet inom fastighetsutveckling, byggnation och finansiering skapar vi boende som inte behöver kosta skjortan. Detta genom att hitta nya och moderna sätt att bygga och tänka.

Värendshems ambition är att utveckla nya områden framförallt lokalt i Växjö där vi blandar olika upplåtelseformer såsom bostadsrätter, äganderätter och även hyresrätter. Vi vill skapa bostäder med hög kvalitet men ändå till ett tillräckligt lågt pris för att kunna erbjuda ett boende för alla.

MATERIALVAL

Med fokus på hållbarhet!

Vi bygger med så miljövänliga material som möjligt och väljer material som kräver minsta möjliga energibehov för dess framställning. Våra hus byggs med stommar i trä. Lägsta möjliga energiförbrukning uppnår vi bland annat genom husens kompakta form, samt genom högeffektiva ventilationsanläggningar med återvinning.

Vi sätter också upp solceller på taken för att få ner klimatavtrycket på hushållselen. Vi väljer även energibesparande kylskåp, frys, spis, tvättmaskin, torktumlare och LED-lampor, vilket minimerar förbrukningen ytterligare i husen.